Adatvédelmi nyilatkozat

Adatainak védelme fontos számunkra. Az adatvédelmi nyilatkozat leírja, hogy a t71 Műterem milyen személyes adatokat dolgoz fel, valamint ismerteti, hogy azokat hogyan és milyen célból dolgozza fel.

A nyilatkozat a t71 Műterem és az Ön kapcsolatára érvényes.

Az adatkezelő és elérhetőségei

Csizmazia Zsolt egyéni vállalkozó
(a t71 Műterem tulajdonosa)
Székhely: 1174 Budapest, Szilárd utca 119.
Adószám: 63635157-2-42
Nyilvántartási szám: 7005099
info@t71.eu
+36 20 414 6104

Adatvédelmi tisztviselő:

Károly György Tamás
kgyt@t71.eu
+36 20 599 5758

A t71 Műterem a műterem bérbeadásának céljából gyűjt adatokat Önről. Ön ezen adatok némelyikét közvetlenül adja meg, például amikor létrehozza a felhasználói fiókját. Bizonyos információkat a webhelyen való interakcióiból, a webhely használata során gyűjtött adatokból szerzünk.

Az adatkezelés során különféle jogi okokra és felhatalmazásokra (olykor „jogalapok” néven hivatkozva) támaszkodunk, beleértve a hozzájárulását, a jogos érdekek mérlegelését, a szerződések megkötését és teljesítését, valamint a jogi kötelezettségek teljesítését, az alábbiakban ismertetett különböző célokból.

Önnek jogában áll dönteni az Ön által megosztott adatokkal kapcsolatban. Ha Önt személyes adatainak megadására kérjük, azt visszautasíthatja. Ha azonban úgy dönt, hogy nem adja meg a szolgáltatás megfelelő működéséhez és biztosításához szükséges adatokat, nem tudja majd használni az adott szolgáltatást. Hasonlóképpen, ha jogszabályi előírás vagy szerződéskötés, illetve az Önnel kötött szerződés teljesítése miatt kell személyes adatokat gyűjtenünk, és nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tudjuk megkötni a szerződést. Az adott időpontban értesítjük, amennyiben ez a helyzet.

Az általunk gyűjtött adatok a következőket foglalhatják magukban:

 • Név és kapcsolati adatok. Az Ön vezetékneve és utóneve, e-mail-címe, postai címe, telefonszáma és egyéb hasonló kapcsolatfelvételi adatai.
 • Hitelesítő adatok. Jelszavak, valamint a hitelesítéshez használt hasonló biztonsági adatok. (A jelszavakat kódolva tároljuk.)
 • Interakciók. A t71 Műterem weboldalának az Ön általi használatával kapcsolatos adatok.
 • Tartózkodási helyre vonatkozó adatok. Az Ön által használt eszköz tartózkodási helyével kapcsolatos adatok, amelyek lehetnek pontosak vagy pontatlanok. Tartózkodási helyre vonatkozó adatokat gyűjthetünk például a globális navigációs műholdas rendszer (GNSS) használatával (ilyen pl. a GPS), valamint gyűjthetjük a közeli mobilhálózati adótornyok és WiFi elérési pontok adatait. A tartózkodási helyre vonatkozó adatokat kikövetkeztethetjük az eszköz IP-címéből is, amely adatok kevésbé pontosan, például a város vagy az irányítószám szintjén mutatják az eszköz tartózkodási helyét.

Az adatokat főként a következőre használjuk fel:

 • Szolgáltatásaink javítása és fejlesztése.
 • Szolgáltatásaink személyre szabása és javaslatok nyújtása.
 • Az adatokat a T71 működtetésére is felhasználjuk, például teljesítményünk elemzésére, jogi kötelezettségeink teljesítésére, munkatársaink fejlesztésére, valamint kutatások végrehajtására.

Ezen célok elérése érdekében egyesítjük a különböző környezetekből gyűjtött adatokat. Például felhasználhatjuk a begyűtött adatokat, hogy az érdeklődési körének megfelelő információkat továbbítsunk Önhöz, valamint hogy személyre szabott ajánlatokat nyújtsunk.

Ugyanakkor technológiai és eljárásbeli garanciákat is beépítettünk, amelyek megakadályozzák bizonyos adatok összekapcsolását, ahol azt a jogszabályok előírják. Például a jogszabályok által előírt esetekben az azonosítás (bejelentkezés) nélküli tevékenységéről gyűjtött adatokat elkülönítve tároljuk az Önt közvetlenül azonosító fiókadatoktól, mint amilyen például a neve, az e-mail-címe vagy a telefonszáma.

A személyes adatok e célokra történő feldolgozása automatizált és manuális (emberek által végzett) feldolgozási módszereket is tartalmaz. Az automatizált módszereink gyakran kapcsolatban állnak a manuális módszereinkkel, és azokra építkeznek. Az automatizált módszereink közé tartozik például a mesterséges intelligencia (MI), ez a technológiacsoport lehetővé teszi a számítógépeknek az észlelést, a tanulást, az érvelést és a döntéshozatal segítését, hogy az emberekhez hasonló módon oldhassanak meg problémákat. Az automatizált feldolgozási módszerek kiépítéséhez, betanításához és a pontosságuk javításához manuálisan felülvizsgáljuk az automatizált módszerek előrejelzéseit és következtetéseit azon mögöttes adatok tekintetében, amelyeken ezek alapulnak.

Az Önre vonatkozó személyes adatok feldolgozását az Ön beleegyezésével, és/vagy az Ön által használt szolgáltatások biztosítása, vállalatunk működtetése, szerződéses és jogi kötelezettségeink teljesítése, rendszereink és ügyfeleink biztonságának védelme vagy a t71 Műterem egyéb törvényes érdekeltségeinek teljesítése érdekében hajtjuk végre.

További tudnivalók a feldolgozási célokról

 • Szolgáltatásaink biztosítása. Az adatokat felhasználjuk szolgáltatásaink működtetéséhez. Például a kommunikációs adatokat az Önnel való kapcsolatfelvételre használjuk fel. Kapcsolatba léphetünk Önnel például telefonon, e-mailben vagy más módon, hogy tájékoztassuk arról, ha egy foglalása hamarosan esedékes, vagy megbeszéljük Önnel a stúdióbérléssel kapcsolatos ügyeket. Abból a célból is kapcsolatba léphetünk Önnel, hogy biztosítsuk szolgáltatásaink védelmét, és például tájékoztassuk Önt arról, hogy új szolgáltatások érhetők el.
 • Szolgáltatásfejlesztés. Az adatok felhasználásával folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat, például új lehetőségeket biztosítunk vagy új eszközöket szerzünk be. A használati adatok alapján meghatározzuk, hogy milyen új szolgáltatásokra fektessük a hangsúlyt.
 • Személyre szabás. Szolgáltatásaink személyre szabható funkciókat tartalmazhatnak, mint amilyen például olyan javaslatok tétele, amelyek fokozzák a hatékonyságát és élvezetesebbé teszik használatát. Ezek a szolgáltatások automatizált folyamatok használatával az Ön igényeihez igazíthatják a szolgáltatások működését az Önről rendelkezésünkre álló adatok alapján, mint amilyenek például az Önnel kapcsolatos következtetéseink, valamint a szolgáltatások Ön általi használata, a tevékenységei, az érdeklődési körei és a tartózkodási helye alapján.
 • Szolgáltatásaink fejlesztése. Az adatokat új szolgáltatások fejlesztésére használhatjuk fel. Az adatokat gyakran azonosításra alkalmatlanná tett módon arra használjuk fel, hogy jobban megismerjük ügyfeleink (lehetséges) szolgáltatásainkkal kapcsolatos igényeit, és ezekhez igazítsuk az új szolgáltatások fejlesztését.
 • Ügyfélszolgálat. A gyűjtött adatokat felhasználhatjuk a szolgáltatásokkal kapcsolatos problémák elhárítására, valamint egyéb ügyféltámogatási szolgáltatások nyújtására.
 • Reklámcélú tájékoztatás. Az összegyűjtött adatokat arra is felhasználhatjuk, hogy reklámcélú tájékoztatást nyújtsunk. Feliratkozhat e-mailben, és megadhatja, hogy kíván-e reklámcélú tartalmakat kapni a t71 Műteremtől e-mailben, SMS-ben, postai levélben vagy telefonon.
 • Releváns ajánlatok. A t71 Műterem a gyűjtött adatok felhasználásával releváns és értékes információkat nyújt Önnek szolgáltatásainkról. A különböző forrásból származó adatok elemzésével meghatározzuk, hogy mely információk lehetnek a legérdekesebbek és legrelevánsabbak az Ön számára, és különféle módon megjelenítjük ezeket az adatokat Önnek. Meghatározhatjuk például az érdeklődési területeit, és tájékoztathatjuk olyan új szolgáltatásokról, amelyeket kedvelhet.
 • Hirdetések. Az Önnel való interakció, weboldalaink használata során gyűjtött adatokat felhasználhatjuk arra, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek. Automatizált folyamatok használatával még relevánsabbá tehetjük a hirdetéseket Önnek.
 • Kereskedelmi tranzakciók lebonyolítása. Az adatokat felhasználhatjuk a velünk folytatott tranzakciói végrehajtására. A fizetési adatok feldolgozásával például szolgáltatásokat nyújthatunk ügyfeleinknek, a kapcsolattartási adatokat pedig a t71 Műteremben igénybe vett biztosítására használhatjuk fel.
 • Jelentéskészítés és vállalati működés. Az adatok felhasználásával elemezzük üzleti tevékenységeinket és üzleti intelligenciával kapcsolatos tevékenységeket végzünk. Ez lehetővé teszi, hogy megalapozott döntéseket hozzunk, és jelentéseket készítsünk cégünk működéséről.
 • A jogok és a tulajdon védelme. Az adatokat csalások észlelésére és megelőzésére, viták rendezésére, szerződések érvényesítésére, valamint a tulajdonunk védelmére használhatjuk fel. Automatizált folyamatokat használhatunk a jogainkat és mások jogait sértő tevékenységek, például csalás észlelésére és megakadályozására.
 • Jogi megfelelőség. Az adatokat a jogszabályokban leírtak szerint kezeljük. Ügyfeleink életkorának felhasználásával például biztosítjuk, hogy megfeleljünk a gyermekek adatai védelmére vonatkozó kötelezettségeinknek. A kapcsolattartási és a hitelesítő adatokat is feldolgozzuk, hogy segítsünk az ügyfeleknek adatvédelmi jogaik gyakorlásában.
 • Kutatás. Az adatokat az egyének jogainak és szabadságának védelmét szolgáló megfelelő műszaki és szervezeti intézkedések alkalmazásával többek között közérdekű és tudományos célú kutatások céljára is felhasználhatjuk.

A t71 Műterem által Önnek biztosított alábbi eszközök használatával, vagy a t71 Műterem megkeresésével hozzáférhet a t71 Műterem által megszerzett személyes adataihoz és kezelheti azokat. Például:

 • Ha a t71 Műterem megszerezte az Ön hozzájárulását a személyes adatai felhasználásához, ezt a hozzájárulást bármikor visszavonhatja.
 • Kérheti személyes adatai elérését, törlését és frissítését.
 • Ha máshová szeretné hordozni az adatait, úgy ehhez használhatja a t71 Műterem által biztosított eszközöket, vagy ha ilyenek nem érhetők el, akkor segítséget kérhet a t71 Műteremtől.

Arra is lehetősége van, hogy tiltakozzon személyes adatainak a t71 Műterem által történő felhasználása ellen, vagy korlátozza azt. Például bármikor tiltakozhat az ellen, hogy a személyes adatait kezeljük:

 • Direkt marketing céljából.
 • Ha közérdekből, illetve a saját vagy harmadik személy jogos érdekeinek érvényesítése céljából járunk el.

Mindezeket a jogokat a vonatkozó jogszabályok, többek között az EU Általános adatvédelmi rendelete (GDPR) biztosíthatja az Ön számára, mindazonáltal a tartózkodási helyétől függetlenül is felkínáljuk Önnek ezeket a jogokat. Bizonyos esetekben a személyes adatok Ön általi elérésének és kezelésének lehetősége korlátozott az alkalmazandó jogszabályok által előírtak vagy megengedettek szerint.

Az általunk biztosított különböző eszközök használatával elérheti és kezelheti a t71 Műterem által megszerzett személyes adatait és gyakorolhatja adatvédelmi jogait. Az Ön számára leghasznosabb eszközök a t71 Műterem és az Ön kapcsolatától, valamint a szolgáltatásaink Ön általi használatától függnek. Az alábbi lista azokat az általános eszközöket tartalmazza, amelyeket a személyes adatai kezelésére biztosítunk; a konkrét szolgáltatásaink további eszközöket kínálhatnak.

 • Felhasználói fiók. A felhasználói fiókjához tartozó profil- és fizetési adatok eléréséhez, szerkesztéséhez vagy eltávolításához, jelszó módosításához, biztonsági adatok hozzáadásához, vagy a fiók megszüntetéséhez keresse fel a webhelyünket.

A t71 Műterem által feldolgozott nem minden személyes adat érhető el és kezelhető a fenti eszközök segítségével. Ha szeretné elérni és kezelni azokat a t71 Műterem által feldolgozott személyes adatokat, amelyek nem érhetők el a fenti eszközökön vagy közvetlenül az Ön által használt szolgáltatásokon keresztül, bármikor kapcsolatba léphet a t71 Műteremmel a weboldalon megadott elérhetőségeken, vagy webes űrlapunkon keresztül.

A személyes adatai kezelésére irányuló kérésekre 30 napon belül válaszolunk.

Az Ön kommunikációs beállításai

Választhat, hogy kíván-e reklám célú kommunikációkat kapni a t71 Műteremtől emailben vagy SMS-ben, postai levélben vagy telefonon. Ha promóciós e-mailt vagy SMS-t kap tőlünk, és ezeket szeretné letiltani, megteheti az üzenetben található útmutatást követve. A promóciós e-mailek, telefonhívások és postai levelek fogadásáról döntést hozhat úgy is, hogy bejelentkezik a személyes fiókjába, és megtekinti a kommunikációs engedélyeit tartalmazó lapot, ahol frissítheti kapcsolattartási adatait, kezelheti a t71 Műterem összes szolgáltatására vonatkozó kapcsolattartási beállításait, lemondhatja e-mail-előfizetéseit, és megadhatja, hogy megosztja-e kapcsolattartási adatait a t71 Műterem partnereivel.

Ezek a választási lehetőségek nem vonatkoznak a kötelező szolgáltatási üzenetekre, amelyek bizonyos szolgáltatások részét képezik, valamint a felmérésekre és egyéb tájékoztatási célú kommunikációra, amelyek saját leiratkozási lehetőséget biztosítanak.

Az Ön hirdetési választásai

A t71 Műterem érdeklődésalapú hirdetéseiről való leiratkozáshoz állítsa be azt személyes fiókjában. Ezt követően a letiltás minden olyan eszközön érvényben lesz, amelyen az adott fiókot használja. Ha törli az eszközön tárolt cookie-kat, a beállítások alkalmazásához ismét be kell jelentkeznie.

Mivel az érdeklődésalapú hirdetésekhez használt adatokat más szükséges célokra is felhasználhatjuk (beleértve a szolgáltatásaink biztosítását, az elemzéseket és a csalások észlelését), az érdeklődésalapú hirdetések letiltása nem állítja le az összes adat gyűjtését.

Továbbra is kaphat hirdetéseket, azonban lehet, hogy azok kevésbé lesznek érdekesek az Ön számára.

Böngészőalapú ellenőrzések

Böngésző használata esetén a személyes adatait bizonyos szolgáltatások használatával kezelheti. Például:

 • Cookie-vezérlők. A cookie-k által tárolt adatok kezeléséhez, valamint a cookie-k használatába való beleegyezés visszavonásához jelen nyilatkozat Cookie-król szóló szakaszában leírt böngészőalapú cookie-vezérlőket használhatja.
 • Követésvédelem. Bizonyos böngészőprogramok Követésvédelem szolgáltatásának használatával meghatározhatja a külső webhelyek Önről gyűjtött adatainak körét. A szolgáltatás letiltja a külső tartalmakat, többek között a cookie-kat, minden olyan webhely esetén, amelyet hozzáadott a követésvédelmi listához.
 • A „Követés letiltása” böngészőszolgáltatás. Egyes böngészőkben megtalálható a „Követés letiltása” (DNT) funkció, mely képes jelezni az Ön által meglátogatott lapoknak, hogy nem kívánja, hogy kövessék. Mivel a DNT-jelek értelmezéséről még nem született egyezmény, a t71 Műterem szolgáltatásai jelenleg nem reagálnak azokra. Ugyanakkor, számos általunk biztosított egyéb eszközt használhat arra, hogy ellenőrizze az adatgyűjtést és azok felhasználását, beleértve annak képességét, hogy letilthatja az érdeklődési kör alapján kapott hirdetéseket a t71 Műteremtől, a fentiekben leírtak szerint.

Tárhely-szolgáltató

Webonic Kft.
Székhely: 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11.
Cégjegyzékszám: 07-09-025725
Adószám: 25138205-2-07
Közösségi adószám: HU25138205
Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-91865/2015.
Kapcsolat
Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
Az érintettek köre: A weboldal minden felhasználója.
Az adatkezelés célja: A weboldal üzemeltetése.

Online fizetés

PayPal (Anyavállalat: eBay Incorporated)
Székhely: San Jose, California, Egyesült Államok (USA)
Kapcsolat
Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A fizetés során felhasznált adatok.
Az érintettek köre: Az online fizető ügyfelek.
Az adatkezelés célja: Online fizetés feltételeinek biztosítása.

Az adatkezelő és az adatfeldolgozó a tudomány és technológia állása és a megvalósítás költségei, továbbá az adatkezelés jellege, hatóköre, körülményei és céljai, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett, változó valószínűségű és súlyosságú kockázat figyelembevételével megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajt végre annak érdekében, hogy a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantálja, ideértve, többek között, adott esetben:

 • a személyes adatok álnevesítését és titkosítását;
 • a személyes adatok kezelésére használt rendszerek és szolgáltatások folyamatos bizalmas jellegének biztosítását, integritását, rendelkezésre állását és ellenálló képességét;
 • fizikai vagy műszaki incidens esetén az arra való képességet, hogy a személyes adatokhoz való hozzáférést és az adatok rendelkezésre állását kellő időben vissza lehet állítani;
 • az adatkezelés biztonságának garantálására hozott technikai és szervezési intézkedések hatékonyságának rendszeres tesztelésére, felmérésére és értékelésére szolgáló eljárást.
 • A kezelt adatokat úgy kell tárolni, hogy azokhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá. Papír alapú adathordozók esetében a fizikai tárolás, irattárazás rendjének kialakításával, elektronikus formában kezelt adatok esetén központi jogosultságkezelő rendszer alkalmazásával.
 • Az adatok informatikai módszerrel történő tárolási módját úgy kell megválasztani, hogy azok törlése – az esetleg eltérő törlési határidőre is tekintettel – az adattörlési határidő lejártakor, illetve ha az egyéb okból szükséges, elvégezhető legyen. A törlésnek visszaállíthatatlannak kell lennie.
 • A papír alapú adathordozókat iratmegsemmisítő segítségével, vagy külső, iratmegsemmisítésre szakosodott szervezet igénybevételével kell a személyes adatoktól megfosztani. Elektronikus adathordozók esetében az elektronikus adathordozók selejtezésére vonatkozó szabályok szerint kell gondoskodni a fizikai megsemmisítésről, illetve szükség szerint előzetesen az adatoknak a biztonságos és visszaállíthatatlan törléséről.

Az adatkezelő az alábbi konkrét adatbiztonsági intézkedéseket teszi:

A papír alapon kezelt személyes adatok biztonsága érdekében a Szolgáltató az alábbi intézkedéseket alkalmazza (fizikai védelem):

 • A dokumentumokat biztonságos, jól zárható száraz helyiségben helyezni el.
 • Amennyiben a papíralapon kezelt személyes adatok digitalizálására kerül sor, akkor a digitálisan tárolt dokumentumokra irányadó szabályokat kell alkalmazni
 • A Szolgáltató adatkezelést végző munkatársa a munkavégzése során csak úgy hagyhatja el azt a helyiséget, ahol adatkezelés folyik, hogy a rá bízott adathordozókat elzárja, vagy az adott helyiséget bezárja.
 • A személyes adatokat csak az arra jogosult személyek ismerhetik meg, azokhoz harmadik személyek nem férhetnek hozzá.
 • A Szolgáltató épülete és helyiségei tűzvédelmi és vagyonvédelmi berendezéssel vannak ellátva.

Informatikai védelem

 • Az adatkezelés során használt számítógépek és mobil eszközök (egyéb adathordozók) a Szolgáltató birtokát képezik.
 • A Szolgáltató által hasznát személyes adatokat tartalmazó számítógépes rendszer védett a vírusokkal szemben.
 • A digitálisan tárolt adatok biztonsága érdekében a Szolgáltató adatmentéseket és archiválásokat alkalmaz.
 • A központi szerver géphez csak megfelelő jogosultsággal és csakis az arra kijelölt személyek férhetnek hozzá.
 • A számítógépeken található adatokhoz felhasználónévvel és jelszóval lehet csak hozzáférni.

Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet.

Az érintett részére adott tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit; ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket; ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

 • az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;
 • az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
 • a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

Ha az adatkezelő még nem értesítette az érintettet az adatvédelmi incidensről, a felügyeleti hatóság, miután mérlegelte, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár-e, elrendelheti az érintett tájékoztatását.

Adatvédelmi incidens bejelentése a hatóságnak

Az adatvédelmi incidenst az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, és ha lehetséges, legkésőbb 72 órával azután, hogy az adatvédelmi incidens a tudomására jutott, bejelenti az 55. cikk alapján illetékes felügyeleti hatóságnak, kivéve, ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve. Ha a bejelentés nem történik meg 72 órán belül, mellékelni kell hozzá a késedelem igazolására szolgáló indokokat is.

Amennyiben az adatkezelő szolgáltatásaink igénybevétele során kérdés merülne fel, esetleg problémája lenne az érintettnek, a honlapon megadott elérhetőségeken kapcsolatba léphet az adatkezelővel.

Adatkezelő a beérkezett e-maileket, üzeneteket, telefonon, Facebook-on stb. megadott adatokat az érdeklődő nevével és e-mail címével, valamint más, önként megadott személyes adatával együtt, az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével törli.

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Kivételes hatósági megkeresésre, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek megkeresése esetén a Szolgáltató köteles tájékoztatás adására, adatok közlésére, átadására, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátására.

A Szolgáltató ezen esetekben a megkereső részére – amennyiben az a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

Felülvizsgálat kötelező adatkezelés esetén

Ha a kötelező adatkezelés időtartamát, vagy szükségessége időszakos felülvizsgálatát törvény, helyi önkormányzat rendelete, vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusa nem határozza meg, az adatkezelő az adatkezelés megkezdésétől legalább háromévente felülvizsgálja, hogy az általa, illetve a megbízásából vagy rendelkezése alapján eljáró adatfeldolgozó által kezelt személyes adat kezelése az adatkezelés céljának megvalósulásához szükséges-e.

Ezen felülvizsgálat körülményeit és eredményét az adatkezelő dokumentálja, e dokumentációt a felülvizsgálat elvégzését követő tíz évig megőrzi és azt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) kérésére a Hatóság rendelkezésére bocsátja.

Panasztételi lehetőség

Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók 5.
+36 1 391 1400
+36 1 391 1410
ugyfelszolgalat@naih.hu

 • A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)
  Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR) (2016. április 27.);
 • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
 • 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (Elker tv., főképp a 13/A. §a);
 • 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
 • 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§a);
 • 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról;
 • 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§a);
 • 2000. évi C. törvény – a számvitelről;
 • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről
 • 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB ajánlásról;
 • A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről.